Çalışanlarınızın başarıya ulaşmasının önündeki engelleri kaldırıyoruz.
Kurum kültürü; çalışanlarınızın en iyi performansı göstermelerinin önündeki engelleri görmenize ve iyileştirmenize yardım eden güçlü bir araçtır. Bir kuruluşta, neyin, neden ve nasıl yapıldığını belirleyen anlayış ve bu anlayışın yeşerdiği iklim, paylaşılan inançlar, değerler, tutumlar, davranışlar ve alışkanlıklar bütünüdür.
Kurum Kültürü Analizi
Kurum kültürü analizinin temel amacı, kurumu çalışanların bakış açısı ile değerlendirerek kurumsal performans hakkında geribildirim almak ve çalışanların beklentilerini öğrenerek gelişim alanları ile ilgili spesifik aksiyonlar planlamaktır.
Hangi problemlerin çözümüne yardımcı oluyor?

12 Boyut
Algılama, İletişim, Gelişim ve Altyapı olmak üzere 4 ana boyut ve Ortam, Amaç Birliği, İlişkiler, Yenilikçilik, Gelişim, Hedef Odaklılık İş, Yönetici, Kuruluş, Görev, Sorumluluk ve Kurumsal Yapı olarak 12 alt boyuttan oluşmaktadır.

Raporlama
Analiz raporu, organizasyonun geneli için anlaması kolay grafikler, tablolar, yorumlar ve resimlerden oluşan modern sunum formatında hazırlanmaktadır. İyileştirme alanları ve önerileri de kapsayan raporun talep halinde üst yönetime sunumu yapılmaktadır.

Aksiyon Planı
Analiz sürecinde tespit edilen iyileştirme alanları kuruluş üst yönetimi ve proje ekibinin de içinde yer aldığı çalışmalarda değerlendirilmektedir. Kararlaştırılan konu başlıkları kurumun amaç ve hedefleri doğrultusunda projelendirilmektedir. Onaylanan projeler uygulamaya geçirilmektedir.
Kurum Kültürü Yapılandırma
Kurum kültürü analiz sürecinde elde edilen veriler doğrultusunda belirlenen iyileştirme alanları önceliklendirilir. Sonrasında bu alanlar öncelik sırasına göre projelendirilir. İyileştirme alanları; kurumun misyonu, vizyonu, değerleri, yönetim tarzı, organizasyon yapısı, yetki, sorumluluk ve güç dağılımı, kontrol sistemleri, sembolleri, alışkanlık haline gelmiş uygulamaları, iletişim, inovasyon, yenilikçilik ve hedef odaklı çalışmak gibi alanlar olabilir.
Projelendirilen konular ile ilgili hedefler belirlenir. Belirlenen hedeflere ulaşma yol ve yöntemlerine karar verilir ve bu doğrultuda çalışmalar yürütülür. Yürütülen çalışmalar sonucunda belirlenen ve/veya revize edilen yeni kültür yazılı hale getirilir ve çeşitli iletişim araçları ile çalışanlara duyurulur.
Çalışanlara duyurularak uygulamaya konan kültür ile ilgili takipler yapılır ve geri bildirimler alınır. İhtiyaç duyulan alanlarda gerekli revizyonlar yapılır ve tekrar uygulamaya konur. Kültürün yerleşmesi uzun süreçli bir faaliyet olduğundan takip ve kontrolü süreklilik gerektirir.